Acasă Natura
Categorie:

Natura

Reclamă

După cum s-a menționat, în porturile britanice cu cele mai ridicate niveluri de poluare, funcționarea a aproximativ 4 000 de nave emite de 1,75 ori mai mult oxid de azot decât funcționarea a 1 milion de mașini.

De exemplu, cel mai mare port din Southampton emite de patru ori mai mult oxid de azot decât toate mașinile din oraș la un loc. Situația este dificilă și în Immingham și Milford Haven.

Pagini: 1 2

Reclamă

La fel ca și mișcarea Soarelui, pozițiile de răsărit și apus ale Lunii se modifică din cauza înclinării orbitei sale față de Pământ. Dar acesta nu este un eveniment anual – este nevoie de 18,6 ani pentru a completa ciclul.
În perioada de vârf a ciclului, declinația Lunii variază de la 28,725 grade latitudine nordică la 28,725 grade latitudine sudică într-o singură lună. Această perioadă este cunoscută sub numele de „marea stagnare lunară” (lunistice), iar cea actuală va dura până în ianuarie 2025.

Pagini: 1 2

Reclamă

S-a recurs la această măsură deoarece 33 de specii de Tanangra madosos au dispărut, iar majoritatea celor 17 specii rămase sunt amenințate cu dispariția. Cauza este malaria, transmisă de țânțarii aduși pentru prima dată de navele europene și americane în secolul al XIX-lea. Dacă nu se iau măsuri, o serie de specii de păsări vor dispărea în termen de 12 luni.

Pagini: 1 2

Reclamă

Inundațiile și alunecările de teren din cel mai mare oraș din Coasta de Fildeș, Abidjan, au provocat moartea a cel puțin 24 de persoane după o săptămână de ploi abundente. Potrivit agenției de presă Associated Press , care citează autoritățile locale, în unele locuri volumul precipitațiilor a fost de patru ori mai mare decât cel normal.

Se remarcă faptul că decesele cauzate de inundații nu sunt neobișnuite în țara vest-africană, dar, potrivit Agenției meteorologice ivoriene, ploile actuale au fost deosebit de brutale, cu precipitații care au atins 200 de milimetri în unele zone, de patru ori mai mari decât normalul.

Pagini: 1 2

Reclamă

Se remarcă faptul că râurile din sud-estul și estul Angliei, inclusiv bazinul Tamisei, au fost în cea mai proastă stare, 89% dintre râuri nereușind să îndeplinească testele de bună stare ecologică. Monitorizarea a fost realizată de voluntari din cadrul organizației Eastwatch Europe. Cercetătorii subliniază că situația în jurul Londrei și în bazinul Tamisei este deosebit de sumbră.

Pagini: 1 2

Reclamă